De la Neacșu la AR

De la Neacșu la AR este un proiect multimedia care folosește animație 3d și 2d, sunet și realitate augmentată pentru a ilustra poeme sau fragmente de proză scrise de 15 autori contemporani.
Proiectul celebrează 500 de ani de la primul document scris atestat în limba română, Scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung, punând accentul pe creația scrisă contemporană. Ansamblul se deschide cu o introducere la o relectură a Scrisorii lui Neacșu, semnată de către Dan Alexe.

Vezi ilustrațiile în AR pentru fiecare autor!
Afișează această pagină pe un monitor (laptop, tabletă sau alt telefon) și folosește smartphone-ul cu aplicația Reniform App pentru a vizualiza animațiile.

Dan Alexe
Ștefan Agopian 
Lavinia Braniște
Radu Bata
Svetlana Cârstean
Florin Dumitrescu
Anastasia Gavrilovici
Mihai Ivașcu
Mircea Mihăieș
Marta Petreu 
Ana Maria Sandu
Sebastian Sifft
Tatiana Țîbuleac
Cristina Vremeș
Elena Vlădăreanu

Text introductiv Dan Alexe – citește textul aici

Ascultă tot textul citit de Elena Vlădăreanu în AR
Ascultă tot fragmentul citit de Ana Maria Sandu în AR

Expoziția poate fi vizionată în Piața Primăriei din Câmpulung Muscel din 25 octombrie până pe 8 noiembrie iar de joi, 11 noiembrie, se va muta în grădina Convivial (Negru Vodă, 266). În Timișoara, în Piața Unirii, poate fi vizitată între 15 octombrie și 12 noiembrie 2021. De asemenea, expoziția poate fi vizionată și în holul Bibliotecii Politehnicii din Timișoara.
Expoziția a fost itinerată în 2021 la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, în ianuarie 2022 la Seneca Anticafe din București și poate fi vizitată până pe 30 septembrie 2022 în Brașov, pe strada Republicii, prin grija Muzeului de Artă Brașov.

Animații de Sergiu Negulici și Ioana Nicoară
Intervenții sonore de Makunouchi Bento
AR implementat de Augmented Space Agency

Realitatea augmentată (denumită simplu și ”AR”)  presupune plasarea într-un spațiu real, redat instant prin camera foto a smartphone-ului, a unuia sau a mai multor obiecte virtuale, digitale, bidimensionale, precum video-urile scurte care pot rula activate de o imagine aflat pe un plan, sau tridimensionale, mișcând în spațiu, oferind privitorului ocazia de a se roti în jurul obiectului sau chiar de a interacționa cu acesta. Obiectele virtuale sunt ”legate” de imagini grafice bidimensionale, care, odată recunoscute de aplicație, dezvăluie latura augmentată. 

Proiectul este organizat de către Reniform Production împreună cu Fundația Triade, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), având ca parteneri Primăria Câmpulung și Revista Arta. 

Informații despre proiect și acces virtual https://reniform.ro/de-la-neacsu-la-ar/

Text introductiv Dan Alexe https://reniform.ro/text-introductiv/

Link event FB Timișoara: https://fb.me/e/m8dJjWJAi

Link event FB Câmpulung https://fb.me/e/1eDlOZFcA

Instagram: reniform_prod

Reniform Production, studio de animație și grafică specializat atât în reclame cât și în film de animație, care dezvoltă și realizează proiecte inovatoare folosind realitatea augmentată, experimentând pe propria aplicație, Reniform App. Despre aplicație https://reniform.ro/app/
www.reniform.ro